«Litterære skikkelser i eventyrland» er tema for utstillingen 14. – 22. september 2024 der Helga Bosten stiller ut sammen med Roland Feldpausch.

Tegning av Selma Lagerlöf og Peer Gynts Solveig
«Peer Gynt og fiktive verdener» er tema for Roland Feldpausch bilder. Helga Bosten stiller ut med bilder av Selma Lagerlöf i tillegg til abstrakte bilder.

Roland Feldpauschs bilder på høstens utstilling viser et bredt repertoar med ulike teknikker og materialer. Intuitivt maleri i olje på lerret, en Peer Gynt-syklus (13 deler, akryl og oljepastell på tre) og 4 abstrakte malerier (fiktive verdener, olje på lerret).

Roland Feldpausch (f. 1960) flyttet til Köln i 1981 og studerte ved Fachhochschule Köln for bibliotek- og dokumentasjonsvitenskap. 33 år som selvstendig næringsdrivende i egen bedrift ble avsluttet i 2023. Samtidig utdannet han seg i tegning og maling i ulike teknikker.

2018 Første offentlige opptreden som kunstner i spin-off-arrangementet «F(r)isch von der Wand» til fordel for Bunter Kreis Region Aachen. Første separatutstilling i 2021 på Galerie Kuraro i Aachen med blant annet illustrasjoner av Shakespeare-stykker.

2023 nok en separatutstilling der med blant annet abstrakte verk og Josefs-syklusen. 2024 Utstillingen «Unverhofft» i Andreaskirche, Markvippach med bibelske motiver over temaet håp og tillit. Josef-syklus ble kjøpt av kirken og vises nå permanent i kirken.

«Peer Gynt og fiktive verdener» tar ham til Norge, og det er første gang han reiser utenlands med kunsten sin.

Neste utstilling finner sted i slutten av september 2024 på Galerie Triebwerk8 i Aachen, som en del av Aachen Art Route, der han viser sine illustrasjoner til «Little Fat Knight», basert på Robert Bolts populære barnebok.